keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Mikä ihmeen au pair?




Au pair: (ô pâr′)
n. 
 1. A young foreigner who provides childcare for a family in exchange for room and board, often a small stipend, and the opportunity to study.


Näin määriteellään sanakirjassa sana au pair. Lyhyesti au pair on siis ihminen, joka työskentelee ulkomailla toisessa perheessä huolehtien lapsista ja tehden pieniä kotitöitä. Vastineeksi tästä työstä au pair saa asua perheessä ilmaiseksi ja pientä rahallista korvausta. 








Au pair onkin siis kodinhoitaja/lastenhoitaja, riippuen perheen tarpeista. Joku voi tarvita vain pelkkää lastenhoitamista, kun taas toisessa perheessä lastenhoitaminen on hyvin vähäistä ja työskentely keskittyy enemmän siivoamiseen, pyykinpesemiseen ja ruuan laittoon. 

Au pairiksi voi lähteä oikeastaan kuka tahansa. Sukupuolella ja iällä ei ole merkitystä. Yleensä au pairin tulee olla kuitenkin jo yli 18-vuotias. Myös vanhemmat ihmiset voivat lähteä au pairiksi ja niin sanottu "au pair mummo"on nostattanut suosiotaan viime vuosina.





Au pairiksi voi lähteä itsenäisesti tai järjestön kautta. Itse menin itsenäisesti ja Euroopan maihin mentäessä tämä on yleensä hyvin helppoa. Maihin, joissa Suomen tuleminen voi olla vaikeampaa tai työskentelyyn tarvitsee Visan, auttaa järjestö au pairiksi hakemisessa. Itsenäisesti au pairiksi hakeminen on ilmaista, kun taas järjestö veloittaa palveluistaan. Ongelmatilanteessa sinulla on kuitenkin järjestön tuki, kun taas yksityisesti joudut selviämään tilanteesta yksin. 






Au pairin elämä ei ole pelkkää työskentelyä. Ulkomailla työskentely antaa mahdollisuuden tutustua uuteen kultturiin ja vapaat viikonloput mahdollistavat maan tutkimisen. Hyvässä tapauksessa saa myös uuden "perheen" toisesta maasta, kasan uusia ystäviä ja elämän mittaisia muistoja. Varmasti juuri nuo syyt saavat monet pakkamaan laukkunsa ja lähtemään au pairin hommiin.

-Sini
 


2 kommenttia:

  1. Jään seurailee sun au pair matkaa :) En oo kuullukka au pair mummoista, mut kuulostaa loogiselta :D Miksei! Ja oon nii samaa mieltä, et kannattaa matkustaa niin paljon ku voi. Maailmanmatkailu ei oo koskaan huono idea!

    Millanen sun hostperhe on? Kuinka kauan aiot Englannis olla?

    Mun oma au pair aika loppuu kolmen viikon päästä, mut muiden au pair blogeja lueskellessa tulee sellanen olo etten mä viel kotiin halua. Haluan sinne ja tänne. Täytyyki alkaa suunnittelee uutta ulkomaanmatkaa! Tän kesän jälkeen ei pelkästään halua ulkomaille lomalle vaan haluis kierrellä pidemmän aikaa esim. Eurooppaa.

    kesamaailmalla.blogpot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän paikallisessa oli just lehestä niistä juttu niin sen takii sit tiesin :D Joku 60 nainen oli jo kolmatta kertaa lähdössä Kiinaan au pairiksi!

      Mulla on perhe siis puoliksi suomalainen. Äiti on alunperin Jyväskylästä ja isä Briteistä. Niillä on kolme lasta: 8-vuotias tyttö, 10-vuotias poika ja 12-vuotias tyttö eli vähän vanhempia jo. Lähinnä hommiin kuuluu siis lasten kuskaaminen, niiden kanssa oleminen ja siivoilu. Perheessä on kans koira, joten sen kanssa pitää lenkkeillä, mikä sopii miulle hyvin, että ei tuu omaa karvaturria niin paljon ikävä. Oon vaan seittemän kuukautta, kun pakko tulla pääsykokeiden ja ennakkotehtävien takia takas Suomeen. Mutta eiköhän tuossakin ajassa ehdi kokemaan ja näkemään.

      No voi harmi. Mutta toisaalta au pairiksi kerkee ja voi lähteä vielä uudestaan. Ja onhan mahollista nähä maailmaa niin eri tavoin. Reppureissaaminen olis kyllä yksi unelma ja silleen näkis varmasti Eurooppaa paremminkin.
      Pitää vilkasta siunkin blogia, vaikka aika varmasti oon sitä jo aiemmin lukenu :D on tullu tässä viime aikoina niin monet au pair blogit selattuu :D

      Poista