sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Tuplasuklaa-cookiet




Tiedättekö sen tunteen, kun saapuu kotiin pitkän päivän jälkeen ja tekee mieli jotain hyvää, mutta kaapit huutaa tyhjyyttään. Tässä yhtenä päivänä oli juuri sellanen päivä. Ajoin kaupan kautta kotiin ja nappasin kaupasta mukaan suklaapisaroita ja kaikki muut ainekset löytyikin kotoa. Puoli tuntia leipomista ja cookiet oli valmiita.


Tässä ohjetta teille näihin ihaniin herkkuihin! Ohjetta voi helposti muuttaa käyttämällä eri suklaita. Omissa kekseissäni käytin tummaa- ja valkosuklaata. 


Tuplasuklaa-cookiet

(n. 10 isoa keksiä)

 

100 g margariinia 
0.75 dl sokeria
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2.5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g suklaata




1. Vatkaa pehmeä rasva ja kaikki kolme sokeria vaahdoksi
2. Lisää joukkoon kananmuna
3. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää taikinaan pienissä erissä
4. Lisää joukkoon suklaapalat ja sekoita hyvin
5. Ota esille pelti, jolle laitat leivinpaperin. Ota lusikalla taikinasta pieniä taikinapaloja ja laita ne pellille. Jätä keksien väliin tyhjää tilaa, koska ne leviävät uunissa.
7. Paista keksejä uunin keskitasossa 200 asteessa n. 12 minuutin ajan tai kun keksit ovat ruskistuneet reunoilta. 
8. Anna keksien jäähtyä



Ja lopuksi vain nauti ihanasta lopputuloksesta! Näiden keksien kanssa ei voi epäonnistua ja niistä tulee varmasti suussasulavia. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti